Gendringen - Engbergen

Ontwerp en aanleg

Na een eerste verkenning van Engbergen en de Cool Nature-locatie in november 2010, hebben de leerlingen van de twee Gendringse basisscholen in december zelf ontwerpen gemaakt voor de locatie in de vorm van maquettes. Deze ontwerpen van de leerlingen neemt de ontwerper, Bureau Niche, mee in het uiteindelijke ontwerp voor de natuurlijke speellocatie.

Maquettes bouwen
In groepjes hebben de leerlingen maquettes gemaakt en gepresenteerd aan hun klasgenoten. Voor het maken van de maquettes zijn de op locatie aanwezige (natuur)elementen als water, zand, vegetatie en hout gebruikt, maar ook de van nature aanwezige hoogteverschillen. De aanleg zal in het voorjaar plaatsvinden en vooral bestaan uit grondwerk en het aanbrengen van natuurlijke elementen zoals boomstammen. Het eventuele inplanten van bomen en struiken moet voor het eind van het plantseizoen zijn afgerond. Hiervoor kan de tijd te krap bemeten zijn. In dat geval zal het plantwerk in november 2011 plaatsvinden waarmee het project dan wordt afgerond.

Klik hier voor de maquettes en ideeën van de leerlingen.

Leerlingen van De Christoffelschool uit Gendringen krijgen een rondleiding van Kees Broekhuizen (gemeente Oude IJsselstreek) door Engbergen.
Leerlingen van De Christoffelschool uit Gendringen krijgen een rondleiding van Kees Broekhuizen (gemeente Oude IJsselstreek) door Engbergen.
bookmark in your browserBookmark in twitterbookmark at del.icio.usBookmark in google.com
De locatie gezien vanaf de Gendringse kant. Hier zal voor fietsers en voetgangers een brug over de Oude IJssel komen.Links van de rivier ligt Gendringen en daarboven Ulft. Rechts ligt onder het bosgebied Engbergen het te ontwikkelen landgoed Ruyssengoet.Projectleider Piet Kleingeld (gemeente Oude IJsselstreek) geeft basisschoolleerlingen een introductieles over Cool Nature.Leerlingen van De Christoffelschool maken kennis met de Cool Nature-locatie.Leerlingen van De Christoffelschool maken kennis met de Cool Nature-locatie.Banjeren door de modder en water.Hutten bouwen...Klimbult...Rondstruinen...Leerlingen van De Christoffelschool schetsen hun ideeën voor de Cool Nature-speelplek.
Bureau Niche