Starten

Een idee!

Het begint allemaal met een idee, of een wens. Een idee kan ontstaan als er nog een stukje braakliggend terrein is, een landje zonder duidelijke bestemming, of de herinrichting van een openbare ruimte. In ieder geval gun je kinderen meer avontuurlijk buitenspel in een mooie omgeving. 

Initiator

Iedereen kan initiator zijn voor het opzetten van een plan voor een natuurspeelplek. Je kunt gemeenteambtenaar zijn, een betrokken burger of lid zijn van een maatschappelijke organisatie. Doorslaggevend is wel het in huis hebben van een dosis enthousiasme en doorzettingsvermogen. Een inspirerende initiator is een bruggenbouwer en creëert draagvlak en belangstelling op verschillende niveaus. Je kunt ook opereren in een klein team waar de samenwerking goed geregisseerd wordt.

Beleidsonderwerpen

Een natuurlijke speelplek realiseren staat niet op zichzelf. Naast het thema duurzaamheid is de relatie met andere belangrijke beleidsonderwerpen goed te beargumenteren. Deze thema’s zijn bijvoorbeeld beweging en gezondheid, het verbeteren en aantrekkelijker maken van de woonomgeving, het verbeteren van achterstandswijken. Ook de ontwikkeling van brede scholen biedt mogelijk koppelingen met de aanleg van natuurlijke speelplaatsen. Een natuurlijke speelpek kan de contacten van bewoners onderling, de sociale cohesie in een wijk verbeteren.

bookmark in your browserBookmark in twitterbookmark at del.icio.usBookmark in google.com
Bureau Niche