Nieuws

Provincie Overijssel investeert in stoere natuurspeelplaatsen

  8 januari 2016

De provincie Overijssel gaat met het project Cool Nature vier natuurspeelplaatsen in Overijssel realiseren. Het gaat om natuurspeelplaatsen in Deventer, Hellendoorn, Olst-Wijhe en Wierden. De provincie Overijssel verleent hiervoor € 244.000 subsidie aan de gemeenten. Die gaan samen met bewoners, en met name kinderen, deze speelnatuur realiseren.

De natuurspeelplaatsen worden zo ingericht dat kinderen uitgedaagd worden tot natuurlijk spelen. Ze komen dicht bij woonwijken en zijn tenminste twee hectare groot.

De natuurspeelplaatsen zijn erop gericht om kinderen de mogelijkheid te bieden om dicht bij huis in een natuurlijke omgeving te spelen. Daarnaast worden met de speelplaatsen ook de natuurkwaliteit, biodiversiteit en mogelijk ook de waterberging versterkt. 

 

Rol kinderen belang bij natuur

“Wat het project zo uniek maakt is de manier waarop de kinderen betrokken worden bij het aanleg van de natuurspeelplaatsen”, stelt Hester Maij. “Kinderen ontwerpen mee hoe het terrein er uit gaat zien. Hiermee wil de provincie kinderen meer betrekken bij natuur en landschap en ze bewust maken van het grote belang van een groene omgeving.  Spelen in een groene avontuurlijke omgeving draagt ook bij aan de ontwikkeling en de gezondheid van kinderen.”

Reacties

Geen berichten

bookmark in your browserBookmark in twitterbookmark at del.icio.usBookmark in google.com
Bureau Niche