Archief

NL Greenlabel A voor Cool Nature Park De Bleijke in Hengelo

 12 juli 2013

Het allereerste duurzaamheidspaspoort op planniveau voor een Cool Nature Park is een feit.  Het Cool Nature Concept van Park De Bleijke in Hengelo heeft op basis van de beoordeling door Royal HaskoningDHV het 'NL Greenlabel A' als duurzaamheidsscore behaald. Het Duurzaamheidspaspoort is afgegeven op basis van een expert-beoordeling van het complete gebied. De indicatoren waarop Het Cool Nature concept van De Bleijke is getoetst zijn ontwerp, grondbalans, materiaalgebruik, uitvoering, onderhoud, energie, milieu en biodiversiteitsbevordering. Tijdens de feestelijk opening van het park op 3 juli overhandigde wethouder Seesing van de gemeente het eerste exemplaar aan gedeputeerde Annemieke Traag van de provincie Gelderland.  

Opening park

Op 3 juli werd het Cool Nature Park De Bleijke in Hengelo feestelijk geopend. Annemieke Traag, gedeputeerde van de Provincie Gelderland, nam daarbij het allereerste Duurzaamheidspaspoort Cool Nature Park in ontvangst van wethouder Paul Seesing van de gemeente en Dorpsbelang Hengelo. Veel inwoners en kinderen waren bij de happening aanwezig. Het verkregen NL Greenlabel A is een mooie bekroning op verrichte inspanningen door alle betrokkenen. NL Greenlabel laat hiermee zien in staat  te zijn niet alleen op productniveau duurzaamheid integraal meetbaar te maken maar nu dus ook gehele buitenruimtes zoals parken en zelfs wijken. Een mooi ander voorbeeld van integrale labeling op planniveau is het Solarpark Bronckhorst. De voorbereidingen voor de aanleg en duurzaamheidsbeoordeling zijn inmiddels in volle gang.


Het Cool Nature Park De Bleijke is een uniek park geworden met prachtige natuur, afwisselende waterpartijen en spannende Cool Nature speelplekken voor kinderen. Maar ook met respect voor belangrijke cultuurhistorische waarden, zoals het Bleekhuisje. In het park zijn duurzame materialen toegepast en geïntegreerd in de bestaande omgeving. Bomen die toch nog gekapt moesten worden zijn hergebruikt als parkmeubilair. De biodiversiteit in het park heeft veel aandacht gekregen. Er is gezorgd voor gevarieerde omstandigheden voor vlinders, insecten en vogels. Het ontwerp van het park past helemaal bij de wensen van gebruikers mede dankzij de enorme inzet van inwoners, schoolkinderen en verenigingen die een belangrijke bijdrage hebben geleverd aan het ontwerp. Daardoor biedt het park een fijne natuurlijke plek om te vertoeven.

Reacties

Geen berichten

bookmark in your browserBookmark in twitterbookmark at del.icio.usBookmark in google.com
Bureau Niche