Archief

Lekkers van eigen oogst

 24 september 2013

Tijdens de Open Dag op zaterdag 12 oktober in park De Bleijke in Hengelo is er een proeverij. Iedereen die jam, limonade, chutney, honing en ander lekkers maakt van eigen oogst is van harte uitgenodigd om zijn of haar product te laten proeven. Een perfecte gelegenheid om recepten en ervaring uit te wisselen. Voor stukjes brood wordt gezorgd. (opgeven bij Iet Feith 0575 764040 of hfeith@xs4all.nl en geef aan wat u wilt laten proeven). In verband met strenge regels omtrent voedselveiligheid mag er in het park niet verkocht worden.  Ook als u niet zelf jams en zo maakt bent u welkom om te proeven. Wie weet raakt u geïnspireerd om zelf aan de slag te gaan. Neem zelf een beker en een lepeltje mee (dat scheelt een boel afval). 

Excursies

Er worden die dag rondleidingen gegeven met tekst en uitleg over de totstandkoming van het park en hoe het nu gaat. Om 11.30 uur en 13.00 uur geeft IVN een rondleiding voor kinderen. Er worden kastanjes gepoft en er is limonade. Voor de kinderen zijn er nieuwe spelletjes. De damvereniging geeft een demonstratie op de tijdens  “Burendag” nieuw aangebrachte damborden in het park. 

Help ons!

Stichting Park de Bleijke bestaat pas een paar maanden. We hebben enkele mooie bijdragen mogen ontvangen om speciale projecten te kunnen doen zoals “Zomer in Gelderland” en “Burendag”. Het dagelijks werk van de Stichting kan helaas niet zonder geld, zo moeten onder andere bankkosten betaald worden en de inschrijving bij de Kamer van Koophandel. Om deze kosten te dekken zetten we op 12 oktober een melkbus neer in het Park voor een vrijwillige bijdrage. 

We zijn op zoek naar  600 Euro. Wie weet een sponsor die voor ons drukwerk zou willen betalen? We hebben een prachtige tekening laten maken en de spelregels van de nieuwe speelborden in het park. Om deze te kunnen uitdelen op de scholen, verzorgingshuis enzovoorts willen we 2.000 exemplaren in kleur laten drukken zodat iedereen in Hengelo op de hoogte is wat de mogelijkheden zijn van ons mooie nieuwe park!

Reacties

Geen berichten

bookmark in your browserBookmark in twitterbookmark at del.icio.usBookmark in google.com
Bureau Niche