Archief

Leerlingen maken kennis met Cool Nature in Engbergen

Annika van Dijk —  18 november 2010

GENDRINGEN - Bovenbouwleerlingen van de twee Gendringse basisscholen De Christoffelschool en De Hoeksteen maken donderdag 18 november kennis met Cool Nature in Engbergen. Provincie Gelderland wil met Cool Nature op verschillende plaatsen in Gelderland avontuurlijke, toegankelijke en natuurlijke plekken opzetten. Engbergen is één van deze locaties voor Cool Nature en krijgt een locatie voor ‘Natuurlijk Spelen’: letterlijk spelen met natuur.

Natuurlijk Spelen in Engbergen
Voorbeelden van ‘Natuurlijk Spelen’ in Engbergen zijn: hoogteverschil aanbrengen in het gebied zodat kinderen moeten klimmen of springen, loopgraven en tunnels aanleggen in bosgebied, een waterspeelplaats bij een brug en trimbaanactiviteiten langs het wandelpad aanleggen (haasje over, springen). 

Kennismaking met Engbergen
De leerlingen zijn voorafgaand aan de kennismaking met Engbergen geïnformeerd over de plannen met het gebied tijdens een kennismakingsles op school. 18 november gaan zij het gebied in om te zien waar het Cool Natureproject komt. Een betrokkene van gemeente Oude IJsselstreek vertelt hoe het gebied is ontstaan, waarom het er zo uitziet zoals het nu is en wat zich er allemaal heeft afgespeeld. Vervolgens zal de heer Rosier, eigenaar van de locatie waar het Cool Natureproject gerealiseerd wordt, dingen laten zien die in de loop van de tijd gevonden zijn in Engbergen zoals fossielen en gebruiksvoorwerpen uit het Steden Tijdsperk.   

Leerlingen maken het plan
Na de rondleiding in het gebied worden de leerlingen enkele dagen later verdeeld in groepjes. In die groepjes maken ze een eerste ontwerp op papier. Vervolgens gaan de groepjes op 9 december een maquette maken van wat ze graag op die plek gerealiseerd willen hebben. De ontwerper, Bureau Niche, neemt de ideeën en voorstellen van de maquettes van de leerlingen mee in het uiteindelijke ontwerp. Tenslotte wordt het uiteindelijke plan aan de leerlingen gepresenteerd en is het de bedoeling dat de leerlingen ook daadwerkelijk meehelpen met de realisatie, bijvoorbeeld door het planten van bomen. De planning is dat het uiteindelijke ontwerp in 2010 af is.

Reacties

Geen berichten

bookmark in your browserBookmark in twitterbookmark at del.icio.usBookmark in google.com
Bureau Niche