Archief

Kennisnetwerk Jeugd en Natuur start CoP

Groen en de Stad —  24 maart 2010

In het kader van het kennisnetwerk Jeugd en Natuur start begin mei de Community of Practice: gemeentelijke kansen voor jeugd en groen. Het blijkt vaak lastig voor gemeenten om met gecombineerde projecten en initiatieven voor jeugd en groen aan de slag te gaan. Valt het onder afdeling jeugd, groen, openbare ruimte of stadsbeheer? Hierdoor worden kansen gemist om (samen met maatschappelijke partners) meerdere beleidsdoelen in één klap te realiseren: voor jeugd, voor groen, voor de ruimtelijke inrichting, voor sport en beeging, voor sociale cohesie in de wijk.

In de CoP wordt een leeromgeving gecreëerd waarbinnen gemeentelijk ambtenaren kennis kunnen uitwisselen over het tot stand brengen van projecten voor jeugd en groen. In de CoP wordt nagedacht over het verankeren van jeugd en groen in gemeentelijke organisaties, welke afstemming nodig is tussen afdelingen, hoe maatschappelijke partners daarvoor ingezet kunnen worden en vooral hoe meerdere beleidsdoelen gerealiseerd kunnen worden door middel van groen. Een speelplek voor kinderen kan groen worden ingericht, schoolkinderen kunnen ouderen helpen tuinieren, de BSO kan een gemeenteplantsoen beheren, het welzijnswerk laat jongeren meehelpen bij het opknappen van een binnentuin, scholen bewegen in het groen etc. In de bijeenkomsten van de CoP staat steeds één thema centraal, zoals groene plekken voor en door de jeugd, natuurlijk spelen, groen en bewegen of integraal samenwerken.

Per CoP worden maatschappelijke partners of experts uitgenodigd om mee te denken over het thema. Daarnaast wordt een casus gepresenteerd aan de hand waarvan verder gediscussieerd en geleerd wordt.

Lijkt dit je interessant? Neem dan contact op met Len Duffhues, 024-381 33 33 of l.duffhues@verwijder-dit.novioconsult voor inlichtingen of om u aan te melden.

 

Reacties

Geen berichten

bookmark in your browserBookmark in twitterbookmark at del.icio.usBookmark in google.com
Bureau Niche