Archief

Cool Nature park Engbergen geopend

 24 juni 2011

Ondanks te verwachtte regen opent Gedeputeerde Traag op een mooie zonnige woensdagmorgen samen met burgemeester Alberse en wethouder Haverdil van de gemeente Oude IJsselstreek het Cool Nature park Engbergen.

Voordat het park officieel geopend is moeten Annemieke Traag en John Haverdil eerst de handen uit de mouwen steken. Met handschoenen aan leggen zij samen met de kinderen van de basisschool De Hoeksteen en de Christofffelschool de laatste hand aan de houtrillen in het speelbos. Daarna worden samen met de kinderen, die deze natuurlijke speelplek zelf ontworpen hebben, de verschillende natuurlijke speeluitdagingen getest.

De provincie vindt het belangrijk dat kinderen kunnen spelen in een natuurlijke omgeving en met natuurlijke materialen, zoals takken, zand en water. Dat is goed voor ontwikkeling van de kinderen in alle leeftijden. Cool Nature draagt ook bij aan andere provinciale doelen zoals hier in Engbergen: de toegankelijkheid van recreatie en natuur, behouden natuur en cultuurhistorisch erfgoed en de zorg voor verkoelende plekken tijdens de warme zomers. Daarnaast brengt deze Cool Nature plek mensen weer dichterbij de natuur en is het een plek om elkaar te ontmoeten.

Dit Cool Nature Park in Engbergen is de vierde Cool Nature locatie in Gelderland die open is. Hierna zullen er nog 8 geopend worden.

Reacties

Geen berichten

bookmark in your browserBookmark in twitterbookmark at del.icio.usBookmark in google.com
Bureau Niche