Wijchen - Park Noord

Kinderen bouwen hutten

 • Dinsdag 12 februari hebben 45 kinderen van BSO De Eerste Stap (Roerdompstraat en Suikerbersgseweg) hutten gebouwd in Park Wijchen Noord. Het park is ingericht als een natuurlijk speelpark. De bouwlustige kinderen werden geholpen door de Leefbaarheidsgroep Wijchen Noord, LesInKunst en Het Dijkmagazijn.

  In het voorjaar 2011 is Park Wijchen Noord met het programma Cool Nature heringericht . Er is een aparte speelplek waar takken liggen om hutten van te bouwen.  Alleen gebeurde dat nauwelijks. Daarom zijn dinsdag kinderen van BSO De Eerste Stap gekomen om aan de slag te gaan met een berg snoeiafval. Kinderen waren zo enthousiast dat het hun zelfs lukte diepe gaten in bevroren grond te boren. Na een uur hard werken waren er zes hutten gebouwd en had iedereen rode wangen. Nu de kinderen weten dat er hutten gebouwd kunnen worden, gaven sommigen aan zeker terug te komen om meer te bouwen.

  In het voorjaar komt de BSO terug in het park om met  Leefbaarheidsgroep het Smulbos te beheren. In het Smulbos is een klein deel van het park waar fruitbomen en kruiden groeien. Kinderen planten daartussen op geheime plekken zelf aardappelen, uien en andere eetbare planten. Leerlingen van de basisschool gaan in de lente aan de slag met klimaatprogramma’s om de verkoelende invloed van het park op de wijk te meten.


  Het Dijkmagazijn
  Dijk 41
  6641 LA Beuningen
  t: 024-6777000
  www.hetdijkmagazijn.nl
  www.gelderse-nme-centra.nl

  Spelen, leren en bewegen

  • Natuurlijk spelen: We willen dat kinderen in het park natuurlijk spelen door gebruik te maken van water, bosschages, boomstammen, heuvels, grasveld.
  • Natuureducatie: We willen dat kinderen natuur- en biologielessen in het park kunnen krijgen door het ontwerpen van een lespakket toegespitst op het park. En door het aanleggen van een natuureducatie-pad en herstel vlindertuin.
  • Bewegen: We willen dat er ruimte is voor gym- en bewegingslessen. Op het grote speelveld hebben de kinderen van de basisscholen genoeg ruimte voor verschillende spelletjes. In het park willen we voldoende wandelpaden aanleggen voor mensen. Ook mensen die minder goed ter been zijn, moeten een ommetje in het park kunnen maken.
  • Ontmoeten. We willen dat jong en oud langer verpozen in het park. Jongeren hebben een ontmoetingsplek in het park. En langs de wandelpaden willen we bankjes plaatsen zodat mensen  kunnen rusten. Door een schaduwrijke groene omgeving kunnen mensen op warme zomerdagen de verkoeling van het park opzoeken.
  • In het park is nog veel meer te doen en te organiseren. Denk bijvoorbeeld aan kinderfeestjes, buurtfeesten, kunstworkshops en nog veel meer!

  bookmark in your browserBookmark in twitterbookmark at del.icio.usBookmark in google.com
  De eendjes in het park voelen zich hier thuisEr is veel ruimte om te spelen
  Bureau Niche