Overige locaties

De Struintuin

De Struintuin is een natuurlijke speel- en ontmoetingsplek. Hier kunnen kinderen spelen en kunnen buurtbewoners recreƫren en elkaar ontmoeten. De buurtbewoners hebben meegeholpen met het ontwerp en de aanleg van de Struintuin. Het beheer en onderhoud van de Struintuin wordt ook door de buurtbewoners gedaan in overleg met de gemeente.

Vroeger graasden hier pony's. Buurtbewoners vroegen de gemeente of hier geen ruimte voor de jeugd kon worden gemaakt. Aan de andere kant van de weg stond namelijk eerst een school met speelplaats. Die school had plaatsgemaakt voor huizen en dus was de buurt een speelplek armer. Op de vraag van de bewoners antwoordde de gemeente: "waar pony's kunnen grazen, kunnen ook kinderen spelen". Het resultaat is de Struintuin geworden.

De Struintuin is onderdeel van het project "Groene Leefruimte Gemeente Ubbergen". Binnen dit project wil de gemeente een groene zoom langs de diverse dorpen aanleggen. Die groene zoom  bestaat uit natuurlijke speel- en ontmoetingsplekken die met elkaar worden verbonden. De gemeente wil hiermee bereiken dat kinderen natuurlijk spelen en dat de buurtbewoners meer bewegen en recreĆ«ren in het groen. Verder wil de gemeente de sociale samenhang in de buurt vergroten door het bieden van mogelijkheden voor ontmoeting en gezamenlijke initiatieven.

bookmark in your browserBookmark in twitterbookmark at del.icio.usBookmark in google.com
Bureau Niche