Overige locaties

De Kleine Waterlinie Vuren

Speelbos de Kleine Waterlinie ligt in het recreatiebos het Lingebos vlakbij de snelweg A15. Je kunt er dus makkelijk komen met de auto of met de bus van schoolreisje. Het speelbos de Kleine Waterlinie heeft als thema de Nieuwe Hollandse Waterlinie, een verdedigingssysteem uit 1815. Daarbij werden forten gebouwd, land onderwater gezet en vele sluizen en kanalen gegraven. In het speelbos vind je dan ook een heus fort, een spannend doolhof en een toernooiveld waar je je eigen veldslag kunt spelen. Natuurlijk ontbreken de kannonen en soldaten niet!
 
In het Lingebos is er nog veel meer te doen. Er zijn twee leuke wandelroutes die je het hele bos laten zien, ideaal voor een speurtocht, sportles of biologieproefjes . Er is ook een hele grote zwemplas met op de ligweide allerlei sportieve speelelementen. Moe van al dat spelen en rennen? Blijf dan slapen op de camping het Lingebos! Over een paar jaar kun je je bezoek aan het speelbos de Kleine Waterlinie combineren met een bezoek aan het GeoFort. Daar leer je van alles over communicatie en landkaarten.
 
Kortom echt een Cool Nature plek! Wanneer je met een groep komt is het handig om je aan te melden bij de beheerder van Staatsbosbeheer, deze kan bijvoorbeeld zorgen dat de toiletten open zijn.
 
Wil je meer informatie of contact kijk dan op de site van Staatsbosbeheer, Lingebos of Geofort.

Speelbos De Kleine Waterlinie
Speelbos De Kleine Waterlinie
bookmark in your browserBookmark in twitterbookmark at del.icio.usBookmark in google.com
Speelbos De Kleine WaterlinieSpeelbos De Kleine WaterlinieSpeelbos De Kleine WaterlinieSpeelbos De Kleine Waterlinie
Bureau Niche