Overige locaties

Drutens bosje Druten

Aan de Van Heemstraweg naast de brandweerkazerne van Druten ligt het Drutens Bosje. Een gebied van 13 ha waar natuur en recreatie samen gaan. Met een speelbos, een trapveld, een trimbaan, een natuurijsbaan en wandel- en fietspaden. Maar ook een gebied met natuur, rust en restanten van een bedrijvig verleden.

De plassen (zogenaamde tichelgaten) zijn ontstaan door het afgraven van klei voor de dakpannen- en baksteenindustrie. In 2009 heeft de Gemeente Duten vooral de recreatieve kant van het Drutens Bosje weer opgeknapt. Er is een spannend speelbos aangelegd met toestellen, boomstambruggetjes, een kabelbaan over een sloot, een groot klim en klautertoestel en spannende paadjes maar natuurlijk is er ook een mooi trapveld. Er kan ook weer worden getrimd langs de paden met behulp van diverse trimtoestellen en er is een coopertest-route uitgezet. De fietsroute door het Drutens Bosje is onderdeel van het landelijke fietsknooppuntennetwerk tussen de punten 12 en 92. De hoofdingangen van het gebied liggen bij de brandweerkazerne en bij het sportpark De Gelenberg. Daar is parkeergelegenheid en kunt u uw fiets stallen. Op diverse panelen in het gebied kunt u meer informatie vinden over de geschiedenis van het gebied en de natuurwaarden die de Gemeente Druten wil proberen te versterken.

Meer informatie over het Drutens Bosje kunt u krijgen bij de Gemeente Druten tel. 0487-580100 of via de website van de gemeente Druten.

 

Drutens bosje in Druten
Drutens bosje in Druten
bookmark in your browserBookmark in twitterbookmark at del.icio.usBookmark in google.com
Bureau Niche