Lichtenvoorde - Wentholtpark

Natuurlijke speelplek voor kinderen krijgt vorm

 • Ontwerp Cool Nature deel: Bureau Niche

  Aanleg: Liemers Hendriks (ism Vrij in Hout)

  In het zuidelijke gedeelte van het Wentholtpark in Lichtenvoorde is een CoolNature park gerealiseerd. Een park waar kinderen vrij kunnen spelen in (aangelegde) natuur en met van natuurlijke materialen gemaakte obstakels en  attributen. Groen, water, zand, stepstones, klim- en klauter obstakels staan garant voor veel plezier.

  Een schitterend CoolNature park.  Een uitkijktoren, waterpartijen met eilandjes, bruggetjes, step-stones en touwen, een ‘buitenklaslokaaltje’, heuveltjes en dalen, een fietscrossbaantje en natuurlijk heel veel groen!! 

  Buurtvereniging ‘De Wentholtjes’ volgt  de aanleg van dit CoolNature park. Op de site van de buurtvereniging www.wentholtstraat.nl staan diverse fotoverslagen van de aanleg van het CoolNature park. De laatste versie van 18 juni 2012 is een uitgebreid fotoverslag van de huidige stand van zaken. Hier is te zien wat er allemaal tot nu toe gerealiseerd is.

  Buurtvereniging ‘De Wentholtjes’ houdt u op de hoogte van alle activiteiten en ontwikkelingen in en om het Wentholtpark. Ze zijn te volgen via hun actuele website, via twitter (@wentholtpark) en via facebook (facebook.com/wentholtpark). Ook is het mogelijk om voor een gering bedrag donateur  te worden van de dierenweide en de vereniging hiermee te ondersteunen in het beheer hiervan. Sinds kort is het ook mogelijk om voor een vriendelijk bedrag  als bedrijf te adverteren op de drukbezochte website  van het Wentholtpark (gemiddeld 2000 hits/maand). Hiermee wordt het beheer van de dierenweide en de vrijwilligersorganisatie ook rechtstreeks ondersteund. Informatie hierover staat op de website www.wentholtstraat.nl . Er kan ook gemaild worden naar wentholtjes@verwijder-dit.gmail.com .

  Aanleg Cool Nature gestart

  De aanleg van de Cool Nature speelplek is inmiddels gestart. Deze speelplek is een onderdeel van het Wentholtpark in Lichtenvoorde. Het is bedacht én wordt deels gemaakt door kinderen.

  De aanleg van het coolnature park in het Wentholtpark in Lichtenvoorde wordt in beeldverslag gevolgd door de buurtvereniging. De eerste films staan inmiddels online op de website over het Wentholtpark www.wentholtstraat.nl . Een foto-album volgt binnenkort. Ook via Twitter wordt informatie verstuurt over de aanleg van het coolnature park: @wentholtpark

  De voorbereidingen zijn door de gemeente in 2011 opgestart. Het ontwerp is gemaakt in samenwerking met leerlingen van groep 8 van basisschool Het Hof, begeleid door leerlingen van het Marianum.
   
  Samen uitvoeren
  Ook bij de uitvoering komt een moment dat de gemeente de leerlingen weer nodig heeft. Bekend is wat er komt, maar het moet ook nog geplaatst en soms gemaakt worden. Basisschool Het Hof gaat hierin samen met de Frans ten Boschschool en kinderen van de buurtvereniging “De Wentholtjes” een rol spelen. De kinderen mogen helpen met het plaatsen van de spelaanleidingen en aangeven hoe ze precies gemaakt moeten worden. Ook wordt hun hulp gevraagd bij de aanleg van het groen (bomen, struiken, planten en gras). Een onderdeel van de werkzaamheden is het vellen van circa 20 populieren om zichtlijnen naar het buitengebied te versterken.
   
  Voor de zomervakantie klaar
  Het speelterrein moet op de laatste schooldag voor de zomervakantie klaar zijn, zodat de kinderen met hun huidige klas kunnen zien hoe het resultaat er uit ziet. Voor het groen gaat dat niet helemaal lukken, omdat dat pas in het najaar aangelegd kan worden.
   
  Ook gaat de gemeente de Cool Nature plek feestelijk openen, samen met alle betrokkenen. De gemeente houdt u hiervan op de hoogte.

  bookmark in your browserBookmark in twitterbookmark at del.icio.usBookmark in google.com
  beginsituatiebeginsituatie
  Bureau Niche