Gendringen - Engbergen

Beschrijving locatie

Het Cool Nature-project “Natuurlijk Spelen in Engbergen” wordt gerealiseerd op grond van het landgoed Ruyssengoet in Voorst bij Gendringen. De locatie ligt tussen de rivier de Oude IJssel en het oude rivierduin waarop het bosgebied Engbergen ligt. Het gebied is momenteel in ontwikkeling: op de lage gronden langs de rivier wordt natuurlijk grasland ontwikkeld, op de hogere grond tussen de steilrand en het rivierduin wordt bos ontwikkeld. Op een deel van de locatie is oud bos aanwezig. De locatie ligt binnen loopafstand van de woonplaats Gendringen en dichtbij Ulft. Het gebied is binnenkort veilig bereikbaar via een wandel- en fietspad. Engbergen heeft een bovenregionale toeristisch-recreatieve aantrekkingskracht en wordt ook vanuit Duitsland bezocht.

Links van de rivier ligt Gendringen en daarboven Ulft. Rechts ligt onder het bosgebied Engbergen het te ontwikkelen landgoed Ruyssengoet.
Links van de rivier ligt Gendringen en daarboven Ulft. Rechts ligt onder het bosgebied Engbergen het te ontwikkelen landgoed Ruyssengoet.
bookmark in your browserBookmark in twitterbookmark at del.icio.usBookmark in google.com
De locatie gezien vanaf de Gendringse kant. Hier zal voor fietsers en voetgangers een brug over de Oude IJssel komen.Links van de rivier ligt Gendringen en daarboven Ulft. Rechts ligt onder het bosgebied Engbergen het te ontwikkelen landgoed Ruyssengoet.Projectleider Piet Kleingeld (gemeente Oude IJsselstreek) geeft basisschoolleerlingen een introductieles over Cool Nature.Leerlingen van De Christoffelschool maken kennis met de Cool Nature-locatie.Leerlingen van De Christoffelschool maken kennis met de Cool Nature-locatie.Banjeren door de modder en water.Hutten bouwen...Klimbult...Rondstruinen...Leerlingen van De Christoffelschool schetsen hun ideeën voor de Cool Nature-speelplek.
Bureau Niche