Elst - Westeraam

Definitief ontwerp!

Eind september 2011 heeft het college van burgemeester en wethouders ingestemd met het realiseren van het definitieve ontwerp van Cool Nature in Elst! Wij hebben alle inwoners van de wijk Westeraam een Nieuwsbrief gestuurd waarin het ontwerp staat afgebeeld. Ook boden we de mogelijkheid om een toelichting op het ontwerp te krijgen tijdens een inloopbijeenkomst die op 29 september plaatsvond in brede school De Zon, de locatie naast het toekomstige Cool Nature-veld. Zonder uitzondering waren alle reacties van de wijkbewoners positief! Wel werd de zorg uitgesproken dat Cool Nature ten prooi zal vallen aan vandalisme, omdat er momenteel in de wijk ook het een en ander vernield wordt. Hier zullen we als gemeente, samen met de inwoners, alert op moeten zijn.

De aanleg van de speelplek vindt in de komende maanden plaats (oktober – december). Vóór de kerstvakantie is de nieuwe speelplek naar verwachting klaar.
Wij hopen dat alle inwoners en gebruikers in de eerste maanden voorzichtig willen omgaan met de nieuwe aanplant, zodat deze plek straks kan uitgroeien tot een mooie nieuwe groene plek in het hart van de wijk Westeraam! In het voorjaar van 2012 organiseren wij een feestelijke opening.

Met trots presenteren wij hierbij het definitieve ontwerp. Het is gemaakt door BTL Advies B.V. en tot stand gekomen in participatie met leerlingen van de drie aangrenzende basisscholen en de middelbare school én een aantal inwoners vanuit diverse betrokken organisaties.

 

bookmark in your browserBookmark in twitterbookmark at del.icio.usBookmark in google.com
Bureau Niche