Didam - Het Eiland

Cool Nature Park in gebruik genomen

Wethouder Tanja Loeff-Hageman heeft woensdag 11 mei 2011 samen met Britta Verboom, programmamanager Klimaatadaptatie van de provincie Gelderland en de voorzitter van de wijkraad de Kom Gerard Lamers, de opening verricht van het Cool Nature Park aan de  in Didam. Het park is tot stand gekomen met medewerking van onder andere kinderen, het NME en wijkbewoners.

“De kinderen krijgen een speelpark waar we trots op kunnen zijn. De filosofie van het park spreekt mij enorm aan. We geven de kinderen een kans te spelen in een natuurlijke omgeving zodat zij al in een vroeg stadium in contact komen met de natuur. In het park is er ook plaats voor Natuur en Milieu educatie, een geweldige plek waar buitenlessen  gegeven kunnen worden. Ik ben blij dat ik kan zeggen dat iedereen die betrokken is geweest bij het proces dit vol overgave heeft gedaan. En bovendien constateer ik dat de buurt het park heeft geadopteerd.” aldus Tanja Loeff.

Een trotse voorzitter van de wijkraad de Kom Gerard Lamers onthulde een groot bord met daarop de naam van het park “het Ei-land”. De naam is bedacht door de kinderen van de scholen de Toorts en het Kompas. De voorzitter sloeg alle kinderen tot ridder van het park en beloofde dat zij volgend jaar een fikse promotie krijgen en tot ridder eerste klas worden bevorderd.

De programmamanager van de provincie Gelderland Britta Verboom gaf het belang aan van dit soort natuurlijke plekken in een stedelijke omgeving. Een plek waar je kan ontdekken, spelen en leren.  Zij onthulde een kapstokboom, een geschenk van de provincie. waaraan kleding kan worden op gehangen die tijdens het spel niet wordt gedragen. Verboom is zeer in haar nopjes met de prestatie die met inzet van alle partijen en de steun van de provincie Gelderland is bereikt.  
 
De leerlingen van de basisscholen het Kompas en de Toorts zijn de hele ochtend in een spelvorm, bezig gehouden door de Gelderse Sportfederatie en het NME centrum. Het park is door de kinderen verkend door middel van een spellencircuit dat door het gehele park was uitgezet .
De kids hadden zelfs amper tijd voor een versnapering.  “ Het enthousiasme waarmee de kinderen bezig zijn toont het nut van het park aan.” roepen Verboom en Loeff in koor.   
 
Het project Cool Nature is onderdeel van het klimaatprogramma 'Aanpakken en Aanpassen' van de provincie Gelderland en levert naast speelnatuur, een bijdrage aan klimaat- en hittebestendige steden en dorpen.

bookmark in your browserBookmark in twitterbookmark at del.icio.usBookmark in google.com
Bureau Niche