Arnhem - Beekdalpark Paasberg

Communicatie en participatie

Scholen

De scholen zijn begin 2009 gevraagd om mee te werken aan het project. Onder het motto; ‘Doe mee met het ontwerpen van je eigen super speelplek’.
In april 2009 hebben twee scholen met in totaal vijf klassen (groep 5, 7 en 8) meegedacht. De lessen werden begeleid door de gemeentelijk projectleider, de groenontwerper en de landschapsontwerper.

  • Les 1: presentatie over natuurlijk spelen. Daarna is de klas naar buiten gegaan. Hier kregen ze een van de vijf vlekken toebedeeld, gebaseerd op het landschapsplan. Na het inventariseren van de locatie hebben ze een schets gemaakt.
  • Les 2: met een tas vol ijzerdraad, hout, touw, karton, zand en stenen de schetsen 3-dimensionaal uitwerken tot een maquette. Veel van de ideeën zijn een op een overgenomen in het ontwerp.
Les 1 van groep 8 van basisschool de Boomhut
Les 1 van groep 8 van basisschool de Boomhut
Les 2 van groep 8 van basisschool de Boomhut
Les 2 van groep 8 van basisschool de Boomhut

Hyves

Hyves pagina Groenste Speelplek
Hyves pagina Groenste Speelplek

Om alle betrokken kinderen, maar vooral degene die het ontwerp hebben gemaakt tijdens de uitvoering te kunnen informeren is er een Hyves-pagina opgericht. Op de Hyves-pagina staat een poll, zijn foto’s van activiteiten, het huidige park en een blog. Veel kinderen zijn inmiddels lid.

Bewoners

De bewoners zijn in maart 2009 geïnformeerd over de deelname aan de prijsvraag door middel van een brief. Belangrijkste boodschap is: ‘Arnhem ontwerpt een unieke groene speelplek en doet mee aan de prijsvraag ‘Groenste speelplek van Nederland’. Omwonenden is ook om hun ideeën gevraagd en in de wijkkranten van omliggende wijken heeft een artikel gestaan over de groenste speelplek.
Hondenbezitters krijgen een alternatief direct aansluitend aan deze locatie en hebben op loopafstand een ruimte groene omgeving waardoor de speelplek schoon kan blijven.

Infomarkt

In oktober 2009 is een infomarkt georganiseerd voor alle geïnteresseerde volwassenen en kinderen. Daar werd het ontwerp getoond, natuurlessen georganiseerd en kon men met paard en wagen het gebied verkennen. Een succesvolle middag met veel enthousiaste reacties.

Op de infomarkt met paard en wagen het gebied door
Op de infomarkt met paard en wagen het gebied door
Op de infomarkt natuurlessen volgen
Op de infomarkt natuurlessen volgen
bookmark in your browserBookmark in twitterbookmark at del.icio.usBookmark in google.com
Bureau Niche